Dolgu - Işık Dolgusu

Çalışma Saatlerimiz
  • P.tesi-C.tesi 09:00 - 20:00
İletişim Bilgileri
İletişim Formu

Mesajınız Başarılı Şekilde Gönderildi!

Birşeyler Ters Gitti. Lütfen Telefonla İletişime Geçiniz.!

Dolgu - Işık Dolgusu

Deri ve deri altı dokularda çeşitli sebeplerle (genetik, yaş, güneş, sigara, alkol, stres v.b.) kollajen, elastin hyalüronik asit yapısı bozulmaya başlar veya üretimi azalır. Yapı bozulması veya üretim azalmasına paralel olarak ciltte çöküntü ve kırışıklıklar meydana gelmektedir. Yaşlı ve yorgun görülmemize yol açan kırışıklıklardan kurtulmak için eksilen veya yıpranan maddeler enjeksiyon yöntemi ile yerine konabilmektedir. Dolgu amaçlı kullanılan maddelerin bazıları şunlardır: Kolejen dolgular, hiyalüronik asit dolgular, insan kaynaklı kolejen dolgular, otolog yağ dolguları ve çeşitli sentetik dolgu materyalleri olarak sıralanbilir. Dolgu materyali seçiminde kişinin ihtiyacı doğrultusunda (hasta ve doktor kararı ile) seçim yapılmalıdır. Başlıca dolgu yapılan yerler; Yüz kırışıklıkları, dudak kalınlaştırma, yüzdeki çöküntülerin giderilmesi v.b.'dir.

DOLGU HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ
1-Işık Dolgusu niçin yapılır?

Yüz ve vücuttaki ince ve derin çizgilenmeleri , çukurlukları yok etmek,yara izlerini yok etmek,dudakları kalınlaştırmak,yanaklara dolgunluk vermek için yapılır.

2-Dolgu hangi bölgelere uygulanır?

Yüzde alın,göz,çene ,boyun,burun kenearlarından dudaklara kadar uzanan nazolabial çizgiler,dudak,yanak,elmacık,kaş arası gibi bölgelere uygulanır. Vücutta herhangi bir nedenle oluşan doku kayıpları ve çöküklüklerde, popo ve meme büyütme , vücut şekillendirme için uygulanır.

3-Dolgu ne kadar süre ile kalıcıdır?

Hyalüronik asit içeren dolgular 9 ay ile 1.5 yıl süre ile kalıcılığını korur. Ömür boyu kalıcılığını koruyan dolgular da vardır ancak güvenilirlikleri daha azdır..

4-Dolgu acı veren bir uygulama mıdır?

Dolgu lokal anestezik krem kullanılarak uygulandığı için acı veren bir işlem değildir.

5-Dolgunun içeriği hangi maddedir?

Genellikle hyalüronik asit denilen zaten vücudumuzda hücrelerin arasında doğal olarak bulunan maddeden oluşmaktadır. Kalıcı dolgularda ise genellikle kişinin kendi yağı kullanılır. Bazen de hayvansal içerikli dolgular kullanılır.

6-Dolgu her yaşta yaptırılabilir mi?

Dolgu ihtiyaç olduğunda 18 yaşından itibaren her yaşta yaptırılabilir.

7-Dolgunun zararı var mıdır?

İçeriği hyalüronik asit olan dolguların zararı yoktur fakat hayvansal içerikli veya silikon içeren dolguların alerji ve kist yapma olasılıkları vardır.

8-Dolgu işlemi ne kadar sürer?

Dolgu işlemi 15-30 dakika sürer.

9- Dolgu işlemi sonrası şişlik ve morluk oluşur mu?

Kanamaya meyilli bir cilt değilse, morluk oluşmaz. Bazen ince bir kılcal damara denk geldiğinde 1 hafta 10 gün içerisinde geçebilen küçük morluklar oluşabilir.Uygulama bölgesine bağlı olarak bir miktar şişlik oluşabilir. Soğuk kompres ile şişlik azaltılır.

10-Dolgu uygulaması sonrası görünüm doğal olur mu?

Yüz dolguları akışkanlıkları sayesinde cilt altına kolayca yerleşir, mimik hareketlerine uyum sağlar, dışarıdan fark edilecek renk değişikliği oluşmaz ve böylece doğal bir görünüm olur.

11-Dolgu sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Uygulamadan sonra bölgeye 4 saat su değdirilmemelidir. Dolgu maddeleri fazla sıcağa maruz kaldığında kalıcılıkları kısalır.

12-Dolgu yaptırdıktan sonra radyofrekans uygulanabilir mi?

Dolgu sıcağa maruz kaldığında eridiği için, dolgu yaptıran kişinin bölgeye radyofrekans yaptırması doğru değildir.Dolgunun ömrü kısalır.

13-Işık dolgusu nedir?

Hücre yenilenmesi ve yapılandırmasını destekleyen bir uygulamadır.

14-Işık dolgusunun diğer dolgulardan farkı nedir?

Kırışıklıkları doldurmanın yanı sıra, cildin yapılanıp yenilenmesine de yarar.

15-Işık dolgusunun içeriği nedir?

Hyalüronik asit,aminoasitler, mineral ve vitaminlerden oluşur.

16-Işık dolgusunun kalıcılığı ne kadardır?

3 seanslık uygulama kürü sonrası 1 yıl kadar sürer.

17-Gözaltı ışık dolgusu niçin yapılır?

Gözaltı halkalarını,gözaltı morluğunu ve kırışıklıkları hafifletmek için yapılır.

18-Gözaltı ışık dolgusunun kalıcılığı ne kadardır?

Ortalama 1,5 yıla kadar kalıcılığı vardır.